sâmbătă, 12 octombrie 2013

Sunt gravida & soferita: cum sa ne suim / dam jos din masina, cum sa tinem centura?


Inca suntem considerate ca fiind "mamici moderne" - noi, cele care avem burtica mare si inca stam la volan pana... nastem.
Dar sa-i lasam pe cei care ne considera niste "curajoase" sa ne considere asa in continuare si sa ne focusam pe cele 2 aspecte majore atunci cand vine vorba de burtici la volan:
1. cum ne suim si ne dam jos din masina. si
2. purtam centura? cum?

1. Ne suim in masina la fel cum ne suim si in pat, in special daca vine vorba de o sarcina mai avansata, atunci cand coloana deja este foarte solicitata: ne asezam cu spatele la masina, pe scaun, sustinandu-ne de portiera si masina cu mainile si apoi, cu ambele picioare odata, flexate, ne rotim pana ajungem in pozitia soferului. Incercam sa pastram paralele linia umerilor cu linia soldurilor si nu fortam coloana cu miscari laterale sau de rasucire deoarece s-ar putea sa ne trezim cu dureri de spate care se vor accentua in timpul nasterii si pe perioada lauziei . Cand ne ridicam din masina, procedam in sens invers: ne rotim in masina pana ajungem cu ambele picioare jos. Abia atunci ne si ridicam, sprijinindu-ne cu mainile de masina. Poate o sa vi se para caraghioase aceste manevre, dar nu sunt decat spre binele nostru.

2. Absolut, purtam centura neaparat! Riscurile la care se expune o gravida, in cazul unui accident, sunt foarte mari. O centura purtata corect nu va avea decat efectul de a ne asigura ca noi si bebelusul vom ajunge in siguranta pana la destinatie. Imaginea alaturata face mai mult decat o mie de cuvinte:

Sugestiile de mai sus sunt inspirate de catre D-na Kinetoterapeut Ana Maria Oprean, in timpul cursului pentru gravide A-Baby sustinut la Clinica Arcadia, Iasi.
Reprezentanta Perne Gravide a participat in calitate de cursant activ (cu o burtica de 7 luni), dar si de sponsor al acestui curs sustinut pentru viitoarele mamici. Felicitari celor de la Arcadia pentru acest demers!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit sa ne scrii parerea ta.