joi, 20 septembrie 2012

O poveste despre o fetita de 4 luni si o... perna

O poveste despre o fetita de 4 luni si o... perna
perna pentru gravide transformata in perna suport pentru bebelusMa suna ieri o mamica: "doamna, ajutati-ma! fetita mea de 4 luni nu vrea sa doarma deloc daca simte ca nu e imbratisata cumva. Am avut niste perne intre care o puneam dupa ce-o adormeam, dar se foieste si iese dintre ele sau le imprastie si atunci se trezeste. Puteti face asa ceva?".
Stau si ma gandesc: perna Bastonas... NU. Perna Cornulet... parca-parca. Hai sa-i facem mamicii cu fetita cea smecheruta o perna speciala: o perna in forma de C, mai lata si mai moale, ca un costei, numai bun pentru simpaticuta noastra. I-am pus snur aproape de capete si i-am trimis-o.
Maine o primeste, de-abia astept sa-mi spuna ce parere a avut si fetita :)

luni, 17 septembrie 2012

Hemoroizii: secrete pentru a scapa de ei si pentru a diminua disconfortul


 Hemoroizii – mici secrete pentru a scapa de ei natural sau pentru a diminua disconfortul
Dupa statistici, una din patru persoane cu varsta de pana la 50 de ani sufera de hemoroizi iar una din doua gravide face cunostinta cu ei in perioada sarcinii.
Perna speciala pentru hemoroizi, poate ameliora din disconfortul creeat de acestia.
Daca problema nu este foarte grava (adica problema nu persista de ani de zile iar hemoroizii nu sunt extreme de suparatori pana la gradul insuportabilitatii), iata cateva mici secrete care, pe cat de usor sunt de insusit, pe atat de usor sunt de aplicat:
-       mentineti scaunul moale: bea peste 2 litri de apa pe zi, mananca multe alimente cu fibre, adica multe legume si fructe si mai putina hrana uscata sau foarte prelucrata;
-       evita pe cat posibil: bauturile carbogazoase, citricele, berea si vinul, cofeina (micsoreaza presiunea sfincterului anal si creste sensibiltatea), inghetata, branza, carnea, fast-food-ul si condimentele.
-       fa cat mai multa miscare: plimba-te, fa gimnastica in timpul zilei (in special daca lucrezi la birou); exercitiile lamase sunt foarte eficiente; evita bancile sau scaunele dure.
-       nu insista cu hartia iginica dupa scaun: este de preferat o baie calduta si inlocuieste sapunul (acesta irita) cu un gel pentru igiena intima. Daca nu este posibil sa faci baie, servetelele umede pentru bebelusi sunt perfecte!
- foloseste la birou, masina o perna speciala pentru hemoroizi, pentru eliminarea presiunii coccisului.
-       fa zilnic o baie a sezutului cu cu apa calduta timp de 10-15 minute; atentie, apa nu trebuie sa fie fierbinte deoarece poate rani tesuturile pe care incerci sa le vindeci.
-       pastreaza zona anala uscata: umezeala predispune la iritatii si infectii ale pielii. Foloseste pubra pentru copii sau tine intre fese o bucata fintr-o fasa din bumbac pentru a absoarbe umezeala.
-       nu amana momentul! Du-te la baie ori de cate ori simti ca trebuie - amanarea provoaca un reflex de constipatie care determina incordarea incordarea excesiva in timpul scaunului.
-       incearca sa nu stai pe scaunul toaletei mai mult de 3-5 minute.
-       Foloseste gheata pentru a calma hemoroizii inflamati acuti: aplica un pachet cu gheata in zona anala, pus si luat, timp de 10-15 minute, de 5 ori pe zi. De obicei, gheata intr-o punga mica inchisa are efect bun.
Daca hemoroizii nu raspund pozitiv la cele cateva idei de mai sus, este indicat sa nu amani si sa ceri sfatul unui farmacist sau sa mergi la un medic specialist.
Pentru momentele in care simti ca hemoroizii te deranjeaza in mod extrem, iti recomand o perna speciala pentru hemoroizi – in forma de oval, cu gaura in mijloc si cu posibilitatea de a fi reglata ca si consistenta si dimensiuni – vezi www.pernehemoroizi.weebly.com.
Sursa: http://www.pernegravide.ro/cms/index.php/hemoroizii-cum-sa-scapi-de-ei.html